iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинския координационен съвет на Независимия учителски синдикат към КНСБ в Перник публикува писмо

 Общинския координационен съвет на Независимия учителски синдикат към КНСБ в Перник публикува писмо 02_1456495241

Публикуваме писмото на председателя на Общинския координационен съвет на Независимия учителски синдикат към КНСБ в Перник Сашо Диманов без каквато и да е редакционна намеса. Неговото становище e адресирано до широката пернишка общественост и бе получено на електронната ни поща:

Споделям мислите си с уважаемите читатели на медията в качеството си на Председател на Общинския Координационен Съвет ( ОКС) на Независим Учителски Синдикат (НУС) към КНСБ! НУС – Перник е създаден в средата на 2015 г. от група пернишки учители, които открито изразяват резервите си, несъгласията си, а в някои случаи и протеста си от наложеното статукво в образователната сфера по синдикална линия през последните 15-20 г. в нашия град!

Както е известно на всички перничани, свързани по някакъв начин с проблемите на образованието в Перник и най-вече на учителската гилдия, до създаването на ОКС на НУС в Перник имаше 2 (две) синдикални структури – на СБУ и УС „Подкрепа”. От почти 4 петилетки несменяем председател на СБУ е небезизвестната Венета Миланова – пенсиониран учител по литература и забележете, пенсионирала се в края на миналия век!?

Пернишките зевзеци веднага ще щракнат със „сметалото” и тутакси ще установят, че това беше времето, когато се пишеше на пишещи машини, когато 1$ се разменяше за 25 лв., от което пък става пределно ясно, че въпросната дама е засукала първо мляко по времето на ВССР (Великата септемврийска социалистическа революция 1944г. ). Пишейки това по никакъв начин не искам да правя аналогии с пожизнените функции на нашия Патриарх или членовете на Политбюро на КПСС от годините на застоя, а „потупвам самара, за да се сети магарето!”! Въпросната дама работи плътно и в неразрушим тандем със своята „конкуренция” от „Подкрепа” – учителката по математика Юлия Ганчева! Тук не е зле да се вмъкне, че последната също десетилетие е „несменяема” и уверено копира поведението, маниера, стила и похватите на своята „съперничка”.

Всъщност основният мотив за написването на тая статийка е поредното театро, което двете мастити дами устройват за втори път на среща в кабинета на зам.-кмета “Образование и култура”, (не)провела се на 25.02.2016 г. от 15,30 ч.! Вместо да се дебатират проблемите, свързани с финансирането на общинските училища и детски градини през 2016 г., както и да се набележат някакви адекватни мерки, да се види какво все пак може и дали изобщо може да се помогне и даде от затъналата в дефицити община, въпросните госпожи разиграха поредния си оперетен водевил на „поразсърдени и поощипани” закъсали моми, като либретото естетвено е написано и режисирано нейде на предварителна тайна спявка!

Колеги учители, които ще прочетете статията, за горепосочените дами в конкретния случай очевидно НАЙ -ГОЛЕМИЯТ проблем не беше финансовото състояние на пернишките училища и предстоящите неминуеми Ваши трудности и неудачия, а това, че НЯКОИ са си позволили да се сдружават без тяхното височайше съгласие! За мое огромно недоумение по някое време с миниатюрна арийка във водевила се включи и шефът на работодателите Бойко Богутев – човекът се правеше на ударен, все едно за сефте чува абревиатурата НУС! От чутото останах с впечатлението, че според тогова добри синдикати са тези, които не трошат хатъра на работодателите.

В тази връзка си позволявам от високата трибуна на тази медия да апелирам – дами и господа работодатели и синдикални първенци, конституционно право на работещите учители и педагогически персонал е да създават и членуват в синдикални организации, които са представени на национално ниво! Оставете хората сами да преценяват КОЙ да защитава социално-икономическите, трудово-правните и професионалните права и интереси на работещите в образованието. Нека най -после принципът на мандатност да се приложи и в нашия град, та за пореден път да не стават за посмешище „пожизнените”!

Дами и господа управляващи, в Перник има редица училища и детски градини, в които години наред не са получавани допълнителни трудови възнаграждения, в които и до момента работят на пълна заплата и пенсия за навършени години люде, които са по-по-най… по всякакви направления! Има директори на училища, които си позволяват да нарушават трудовите права на учители и служители, да ги натоварват с допълнителни задължения и само страха за работното място и „огромната” учителска заплата правят така, че тези хора не смеят официално да се оплачат! Работете така, уважаеми управляващи, че с делата си обикновените учители и служители да Ви повярват, та белким тогава и „пожизнените” капризни синдикалистки усмирят егото си и почнат да използват по предназначение онова, което крият под летните си шапки омбрели!

Председател на ОКС на НУС – гр. Перник

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.