iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинското предприятие “Пазари” отчете добри резултати

Общинското предприятие “Пазари” отчете добри резултати 10_1412924147

Общинското предприятие “Пазари” отчете най-успешното трето тримесечие с добри икономически резултати. През третото тримесечие има нарастване на приходите, които са 103 746 лв. или са с 21% повече от приходите през същия период на миналата година. Разходите на предприятието за този период са намалели с близо 64% спрямо миналата година.

Приходите превишават разходите за деветмесечието на тази година с 213%, като на 1 лев разходи са постигнати 2,81лв.приходи. Най-силният месец е бил септември, похвали се управителят.

Вчера той връчи грамоти на най-коректните партньори на предприятието по повод Деня на града 19-ти октомври. Приз от ОП “Пазари” получиха ЕТ “Малинчо Стоименов- Мелани 05” с управител Малинчо Стоименов, ЕТ “Иван Паров” с управител Иван Паров и общинското предприятие “Комуналстрой” с управител Кирил Николов. Като “Интересен партньор” Пазарите отличиха Асен Александров, който ремонтира велосипеди в компанията на канарче и така създавал добро настроение за клиентите си.

Добра търговия се случва в момента и на временния параз на разклона за кв. Тева, където могат да се купят в по-големи количества грозде, картофи и зеле. По този начин чувствително се облекчава трафика на Кооперативния пазар, посочи още Дойчинов.

Що се отнася до високите цени на някои от плодовете и зеленчуците, продавани на пазара, Дойчинов уточни, че има оплаквания от страна на клиентите до управлението на пазара.

“Ние не можем да се месим в цените, които слагат търговците. Цените се регулират от свободния пазар и не е в правомощията на управлението да налага контрол над това”- коментира Димитър Дойчинов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.