iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обясниха ползите от санирането

Обясниха ползите от санирането 02_1423641563

Пред близо 150 домоуправителя говори заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по повод основните изисквания за кандидатстване по програмата за безплатно саниране и ползите от нея.

„Програмата за енергийна ефективност ще осигури икономия на топло- и електроенергия и ще доведе до повишена експлоатационна годност на конкретните имоти. При необходимост ще бъде извършено и конструктивно укрепване на сградите. Всичко това ще гарантира една по-добра и модерна градска среда“, каза Николай Нанков в зала „Панорама”.

Програмата включва и саниране на общите части на сградата. „Стартираме с 1 милиард лева, което ще е само началото. В момента тече информационна кампания, чиято цел е да запознае гражданите с детайлите от програмата“, уточни той.

По повод притесненията, свързани със създаването на сдружения, които да кандидатстват за енергийната помощ, Нанков изтъкна, че са плод на политически спекулации. „Сдружението се създава само и единствено за целите на проекта и ще съществува до приключване на гаранционните срокове на извършените дейности. Това сдружение не осигурява никаква финансова или вещно-правна тежест за участващите в него“, обясни зам.-министърът.

Принципът първи по време, първи по право е най-справедлив, тъй като по този начин средствата ще достигнат до тези, които най-бързо и отговорно са подходили към предоставената им възможност, твърди Николай Нанков.

Той бе в Перник по покана на областния управител Ирена Соколова. На дискусията присъстваха още депутатът от ГЕРБ д-р Вяра Церовска, кметът на Перник инж.Иван Иванов и зам.-кметът Владислав Караилиев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.