iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Очаква се облачно и дъждовно време

Очаква се облачно и дъждовно време 12_1418023483

Очаква се днес времето над страната да бъде облачно. Преди обяд ще има слаби превалявания на отделни места, като ще има слаби превалявания, като в следобедните часове валежите от юг ще се активизират и до вечерта ще обхванат почти цялата страна.

През нощта по високите полета на Западна България и на места в Предбалкана дъждът ще започне да преминава в сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север и североизток. Максимални температури, в повечето места, ще бъдат между 3° и 8°, в София около 6°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна. Такава е прогнозта за времето на НИМХ към БАН.

В планините ще бъде облачно, ветровито, с валежи от сняг, под 1000 метра – предимно от дъжд. Ще духа силен източен, по високите и открити части до бурен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 3 – 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи, по-интензивни в следобедните часове по южното крайбрежие. Ще духа до умерен северен, в южните райони - североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 9°. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е между 7° и 10°.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.