iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ОДМВР – Перник със специални мерки против кражбата на животни

ОДМВР – Перник със специални мерки против кражбата на  животни 04_1428066446

Районните управления в областта ще осъществяват засилени мерки за сигурност. С настъпването на Великденските празници се увеличава риска от кражбата на животни, предимно агнета и ярета.

Започва и усилена търговия с животни, което е сериозна предпоставка и за посегателства. Стопаните да бъдат внимателни и предпазливи при установяване на контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че ги изкупуват. В редица случай това са и основните крадци на добитък.

Ще се увеличи полицейското присъствие в населените места от Пернишка област, включително и през нощта. В условията на специализирани полицейски операции ще бъдат проверявани всички съмнителни автомобили и микробуси. Направени са срещи с кметовете и кметски наместници, на които са дадени специални
указания за взаимодействие.

Освен работата на полицията, гражданите също трябва да спазват елементарни мерки за сигурност, изразяващи се в следното:

- Укрепване и осветяване на стопанските постройки.

- По възможност стоката да не бъде на отдалечено място от
жилищните сгради.

- Да се активизира така нареченото съседско наблюдение и при
забелязване на непознати и съмнителни автомобили, незабавно да се сигнализират кметовете и полицията.

- При продажба на агнета, да се запише името на купувача, марката, цвета и номера на автомобила, с който се придвижва /особено в случай, че сделката се провали/.

- Собствениците на имоти да не оставят сами в дворовете им непознати хора. Молбата им да бъдат придружени до тоалетна, да им бъде дадена чаша вода, разваляне на пари, са най-честите способи, които крадците използват, за да останат сами в помещението и да откраднат наличните парични средства.

- Развалянето на пари крие риск от прокарване на фалшиви банкноти. Не рядко мошениците плащат стоката с неистински
банкноти.

- При жертва на престъпление или само съмнения за подготвящо се такова, незабавно да се съобщава в полицията на тел. 112.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.