iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ограничили са доставките на газ у нас

Ограничили са доставките на газ у нас

Доставките на газ за България са ограничени с до 40% дневно от началото на седмицата, съобщи изпълнителният директор на "Булгаргаз" Дафинка Янкова. Тя обаче увери, че намалението няма да се отрази на крайните потребители.

Официално предупреждение от руската компания за ограничаване на доставките засега не е получено, каза Янкова. Проблемът, по данни от експертите, е технически. От "Булгаргаз" твърдят, че по-малките количества няма да засегнат крайните потребители и топлофикациите, тъй като в Чирен има газ, който може да посрещне върхови потребности за 14 дни. От "Булгаргаз" обаче са решили да ограничат превантивно доставките за топлофикациите с неплатени дългове от първи ноември. Това се отнася за парното в Перник и Русе. Дружеството "Булгаргаз" очаква отговор от общинския съвет кой ще поеме дълговете на Топлофикация-София, както и от топлофикациите в Плевен, Бургас и Враца.

От "Булгаргаз" са изпратили писма до всички топлофикации, че заявените от тях количества природен газ ще бъдат намалени с до 50 на сто, това уточни за "Хоризонт" заместник-председателят на камарата на енергетиците Валентин Терзийски, но засега това предупреждение не е влязло в сила.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.