iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организират автогонки посред бял ден

Организират автогонки посред бял ден 03_1427285349

Гамени фучат със 100 км/ч в луди автогонки по вътрешноградската магистрала посред бял ден в Перник, като състезанията със здравото натискане на газта са по правата отсечка от светофарите при младежкия дом в Мошино към бензиностанция „Шел” в посока центъра.

Автомобилите карали един до друг, сякаш животът на водачите им зависил от това кой да излезе пръв.

От велообществото вече са депозирали протестно писмо до директора на ОДМВР Славчо Станиславов и до областния управител Ирена Соколова. Младите хора настояват на проблемния пътен участък да бъдат поставени камери за скорост и да има засилено полицейско присъствие. И са прави, защото ние заслужаваме камери да ни дебнат като в Биг Брадър под път и над път. Точно заради малоумниците по шосетата. Дали полицията ще вземе някакви мерки или ще остане със затворени очи и уши? Ще видим. Скоро ще стане ясно.

През последните три дни гонките са били три, твърдят от неформалната организация „Колоездене Перник”, откъдето с очите си видели лудостта. Това се случва след 17 часа на черния участък, където преди две години 17-годишната колоездачка Кристина Даниелова нелепо изгуби живота си, защото пиян шофьор я помете. На същото място, но от другата страна трима млади хора също станаха жертва на шофьорка, употребила алкохол. Тя прелетя с колата си и отсече като с гилотина покрива на колата, покосявайки нищо неподозиращите младежи.

Участъкът е обозначен с пътен знак с огромна черна точка – предупреждение, че теренът е изключително рисков. Въпреки това, малоумни шофьори са решили да вдигат адреналина си точно там. Рискувайки своя живот, те рискуват и този на хората около тях. /За да стигнат, обаче, до тази нормална мисъл, е нужен мозък./

Трасето е натоварено, това е факт. Там всеки ден минават и колоездачи, които няма къде другаде да карат, освен на пътното платно. Всеизвестно е, че велоалеята бе започната и недоправена, а колоездачите от Перник отново започнаха протестни шествия с категоричното искане съоръжението да бъде изградено. Не стига факта, че културата ни на поведение по пътищата е пределно ниска, че водачите не пазят велосипедистите, а сега ни връхлитат и авторалита, гневни са младите хора.

Дали скоро ще станем нормален европейски град?! Надали!

Дали ще доживеем деня, в който полицията ще се отзовава веднага на сигнали на граждани и няма да гледа като малоумни онези, които на място им казват за нередности?! Едва ли!

Преценете сами! Показателен е разказът на човек от фейсбук, който публикуваме в отговор на зададените по-горе въпроси:

„Приятелю,нищо не може да се направи и ще ти кажа защо. Когато се обадих във Второ районно, притеснена от факта ,че двама идиоти на мотори се пистят по уличките в кв.Мошино, около училище и детска градина, в пет часа след обяд, знаеш ли какво ми итговориха? Да, госпожо, знаем за мотористите. Ами направете нещо, казвам им.Трябва ли да загине дете, за да се спре това? Госпожо,отговаря ми сухара от другата страна на слушалката, ми ние не можем да ги стигнем-ТЕ МНОГО БЪРЗО КАРАТ……………………Нещо да кажеш за коментар?”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.