iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От 6 месеца общински апартамент стои изоставен и неизползван и се е превърнал в свърталище

От 6 месеца общински апартамент стои изоставен и неизползван и се е превърнал в свърталище 09_1475208783

Общински апартамент в квартал Изток се превърнал в сборище на бездомници и наркомани, като хората живущи в блока търсят съдействие да се сложи ред. Бил е подаден сигнал от перничанка, която моли да дадем гласност на проблема, тъй като институциите не вземали отношение. „От 6 месеца общински апартамент стои изоставен и неизползван. Общината като собственик на имота би трябвало да се погрижи, няколко пъти със съседите ходихме да се оплачем, за да може да бъдат взети мерки, и оттам ни уверяваха, че ще "кажат на когото трябва"... И така 6 месеца бездействие. Понеже апартаментът се намира на 1 етаж, в него вече живеят бездомници и наркомани, опасни за нашите деца. Защо във време, в което списъци със семейства чакат да бъдат настанени не се взимат адекватни мерки” – пише Бетина Георгиева. Апартаментът се намира на улица Младен Стоянов.

Кметът на кметство Изток потвърди, че апартаментът е общински, но в кметството не е намерена жалба от живущите в блока. От община Перник бяха категорични, че апартаментът е даден под наем на жена, която е наемател от няколко години. До края на миналата година апартаментите се стопанисваха и отговорност за тях се носеше от Жилфонд. Сега те са на разпореждане на общината. В тази връзка сега е разпоредено да се направи комисия, която на място да види състоянието на апартамента. Ще се търси среща с наемателката на апартамента, ще се провери плаща ли наем, плаща ли консумативи. Ако се окаже, че става въпрос за некоректни отношения има законови м ерки, които да се приложат.

Б.а. Благодарим на нашата читателка за сигнала. Благодарим и на общинските власти, които провериха адреса. Само за няколко часа стана ясно, че решение на проблема има. Остава надеждата то да стане час по скоро.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.