iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От пернишката фондация П.У.Л.С разказаха за жена от Перник, която се е самоубила, скачайки от блок

От пернишката фондация П.У.Л.С разказаха за жена от Перник, която се е самоубила, скачайки от блок 07_1404732582

От пернишката фондация П.У.Л.С разказаха за жена от Перник, която се е самоубила, скачайки от блок. Причината е, че мъжът й я връзвал за леглото и я карал да яде от купичката на животните. Двамата притежавали куче и котка, но дамата била приравнявана към домашните любимци. Трагичният случай разказаха специалистите о, която днес навършва 15 години. Организацията се бори срещу домашното насилие.

„Жената скочи от 8 етаж. Намерихме предсмъртно писмо, в което тя описваше какво е домашно насилие. Жената разказваше как мъжът й я третирал като кучето и котката с които те живеели. По късно котката умряла, кучето също скочило и се разпрало на нещо в басейн. Накрая скочила и жената. Знам, че не можем да спрем насилието, но можем да го назовем и да го превантираме. От домашната насилие се вижда само айсберга, но нещата отдолу са много по-сериозни“, заяви Мариана Евтимова, която е юрист в П.У.Л.С.

„Средно годишна през организацията в Перник преминават около 350 човека. Специалистите в пернишката организация са работили с над 5000 индивидуални случаи без да се броят програмите за превенция на ХИВ и СПИН“, каза Екатерина Велева шеф на фондацията в Перник.

През изминалите години ПУЛС участва в обединяването на усилията да 10 други организации в Алианс за защита срещу домашното насилие.

За 15 години фондацията се превърна в организация, определяща стандартите за грижа към пострадалите от насилие и трафик на хора чрез предоставяне на комплекс от услуги – кризисен център, защитено жилище, рехабилитационни програми за възстановяване след травмата и юридически услуги.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.