iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха ски сезона

Откриха ски сезона 12_1418477771

Марк Жирардели каза: „Да се кара ски тук е прекрасно. Снегът е страхотен. Не познавам друг ски курорт в Европа, в който да има по-добри условия за ски в момента". Той сподели това минути преди официалното откриване на зимен сезон 2014-2015 г. в най-добрия ни ски курорт Банско.

Думите му потвърди специалният гост на събитието – австриецът Щефан Еберхартер, трикратен световен шампион. Той самият преди седмица се чудел дали ще има условия за каране в Пирин планина. Но остана впечатлен от ски зоната. „Много приятно съм изненадан. Пътувал съм много по света, не съм си представял, че тук е толкова хубаво. Благодаря за поканата, невероятно красиво е, пистите са перфектни", каза Еберхартер.

Двете звезди на белия керван от чужбина и родната легенда Петър Попангелов сътвориха емоционално шоу със спусканията си на писта „Алберто Томба" пред погледа на стотици свои фенове. Те обаче не се състезаваха индивидуално, а бяха капитани на отбори, в които се включиха по 15 техни почитатели. Точно преди началото на състезанието слънцето прогони мъглата и на шампионите им тръгна не само по сняг, но и по слънце. След битката на пистата тримата скиори направиха демонстрационно спускане заедно с бъдещите победители в белия спорт – децата от Ски училище „Юлен". При пресичането на финалната права в небето отекна мощна заря, с която бе даден старт на зимния сезон в Банско. Тимът на Ебрхартер пък бе награден като победител в играта „Влез в отбора на шампиона", втори останаха почетният гражданин на Банско Марк Жирардели и съотборниците му, а трети Петър Попангелов с неговите фенове.

За шоуто на Бъндеришка поляна пристигнаха спортният министър Красен Кралев и бившият министър на спорта Свилен Нейков със съпругата му Румяна Нейкова. главният секретар на МВР Георги Костов.

„Ските са социален спорт, за нас е важно деца и младежи да го практикуват. Наясно съм какви усилия прави ски федерацията в тази посока. Министерството също ще помага. Днес тук има световни звезди в белия спорт. Банско вече организира перфектно домакинство на няколко старта от Световната купа. Това е невероятна реклама за ските ни, за спорта ни, за Банско, за България. Пожелавам силен сезон на всичките ни зимни курорти", каза министърът на спорта Красен Кралев. Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата-концесионер „Юлен" на ски зоната, поиска от министъра подкрепа за строителството на втора кабинкова линия. „Помагайте ни, че вече крещим за втора кабинка. Туристите висят с часове на дългите опашки пред единствения лифт", каза Обрейков.

Популярната игра „Ловци на съкровища" започна след награждаването на скиорите. По традиция стотици мераклии се записаха да ровят в снега, за да се опитат да открият голямата награда – ключовете за чисто нов лек автомобил „Ауди А3". Късметът се усмихна на Георги Бояджиев от град Златица, който още край пистата подкара новата си лъскава придобивка.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.