iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отново проектират велоалеята в Перник

Отново проектират велоалеята в Перник 07_1436768020

Велоалеята в Перник отново среща спънки при построяването си. Наложи се съоръжението да бъде препроектирано, обяви кметът на общината Иван Иванов.

Проектантът заминал за чужбина и трябвало друг да поеме неговата работа. Новият обещал, че до края на тази седмица ще представи проекта в Общината.

Трасето е на велоалеята е променено. Изникнаха конфликтни точки, които трябва да намерят своето решение, обясни Иван Иванов и уточни, че проблемите са технологични. Излизат шахти на ТЕЦ-а, на ВиК, както и кабели, които спъват работата. Заради всичко това кметът не може да се ангажира със срок, до който съоръжението, толкова жадувано от стотици колоездачи, ще бъде готово.

Велоалеята се изпълнява със средства на Общината, но често финансирането е за сметка на фирмата-изпълнител ДЛВ, каза нейният собственик Добри Владимиров. Когато велообществото прави сбоджи, тогава работите по строителството се задействат, иносказателно посочи той.

В момента работата по велоалеята е стигнала до кв. Мошино. По трасето са направени изкопни работи и на места са сложени бордюри. Асфалтирани обаче си остават само 700 метра от автоспирката при кв. Тева до бензиностанция „Шел” в посока София.

Всяка неделя следобед упоритите колоездачи от велообществото в Перник не спират да провеждат своите мирни протестни велошествия, като искането им е все едно и също – скоро да имат качествена велоалея.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.