iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отпускат 185 652 лв. за възстановяване на жилищни сгради от земетресението в Перник и Радомир

Отпускат 185 652 лв. за възстановяване на жилищни сгради от земетресението в Пер

3 308 011 лв. за възстановяване на щети от земетресението в Перник одобри Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане на две поредни заседания.

190 680 лв. са отпуснати за ремонт на сградата на Синдикалния дом в
Перник, 204 411 лв. за фасадата на Областната администрация. 143 636 лв. ще получи община Ковачевци за възстановяване на покривната конструкция на автогарата. 442 549 лв. са предназначени за ремонти на храмове на територията на областта. Сред тях са църквите "Св. Пантелеймон" в гр. Перник, "Св. Св. Апостоли Петър и Павел" в с.
Кралев дол, "Св. Николай Мираклийски" в с. Кладница, "Св. Св. Апостоли Петър и Павел" в с. Мещица, "Св. Арх. Михаил" в с. Студена, "Св. Николай Чудотворец" в с. Ярджиловци, "Св. Теодор Стратилат" в с. Боснек и "Св. Петка" в с. Чуйпетлово.

Експертите са отпуснали 185 652 лв. за възстановяване на жилищни сгради на физически лица на територията на общините Перник и Радомир.

На следващо заседание, проведено на 12.06.2014 г. Междуведомствената
комисия е гласувала и 2 122 614 лв. С тях ще бъдат ремонтирани училището в с. Мещица, магерницата в с. Богданов дол, църквата "Св. Св. Козма и Дамян" в с. Боснек, филиал на 13 ОУ в гр. Перник, училището в с. Богданов дол, мостът над река Струма на ул. "Хр. Ботев" в с. Студена, сградите на ДКЦ "Първа поликлиника", ДКЦ "Втора
поликлиника" и ДКЦ "Трета поликлиника" в гр. Перник.

224 724 лв. са отпуснати на частни лица. С 26 365 лв. ще бъдат платени хонорари за извършване на проектантски и строително-ремонтни услуги.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.