iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Отпускат помощи на децата на починала родилка

Отпускат помощи на децата на починала родилка 09_1475038430

Община Сливен ще отпусне финансова помощ на бабата и дядото от Злати войвода, които отглеждат внуците си сами след смъртта на онкологично болната им дъщеря, като се очаква предложението да бъде внесено още на предстоящото заседание на общинския съвет на 29 септември – съобщи председателят на местния парламент Димитър Митев /ГЕРБ/. На заседанието ще стане ясно какъв ще е размерът на еднократното парично подпомагане.

Мариана и Слави Георгиеви от Злати войвода изгубиха дъщеря си Миглена месеци, след като родила втората си рожба. 26-годишната майка отказала да й бъде извършена химиотерапия, за да запази живота на бебето си. Сега бабата и дядото сами се грижат за 6-месечния си внук Наско и 3-годишната му сестра Борислава. „Бабата е безработна, дядото получава инвалидна пенсия от около 130 лева” – каза кметът на Злати войвода Стоян Тенев.

Бащата е припознал по-голямото си дете, наскоро подал документи, с които да припознае като свой и невръстното си момченце. Той живее в друго населено място. Реалната грижа и отговорност за двете малки деца са поели родителите на починалата им майка. Те имат нужда от подкрепа и финансова помощ, защото едва се справят с мизерната пенсийка и детските надбавки.

Внучката Борислава ще бъде записана в детската градина в селото. Кметът се надява с решение на общинския съвет да бъде опростена месечната такса от 20 лева, която трябва да бъде внасяна за посещението на детето в забавачницата.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

29-Януари-2016

29-Януари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com