iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отпускат програми за временна заетост в общините

Отпускат програми за временна заетост в общините 09_1412076535

В края на есента трябва да бъдат освободени около 17 000 души. Те са наети по програми за субсидирана заетост и на сезонни работни места. Това заяви преди дни министър Йордан Христосков.

Затова социалното министерство насочва около 70 000 000 лева за продължаване на договорите на част от временно заетите, за наемане на нови работници и за осигуряване на стажове за младежи.

Очаква се да стане ясно и как ще бъдат разпределени бройките за общините, съобщи директорът на Бюрото по труда в Перник Росен Симеонов.

И тази година ще бъдат отпуснати програми за временна заетост в общините. Въпреки че все още не е ясно кога ще стартират и колко бройки ще бъдат отпуснати за територията на Перник, ще бъдат сформирани аварийни групи, които ще работят в населените места през зимния сезон, категоричен е Росен Симеонов. Към момента продължава да се изпълнява програмата „Сигурност“, по която общините наеха безработни за опазване на реда в предимно малките населени места. Програмата ще продължи до края на тази година. От Бюрото по труда отчитат, че тя се изпълнява коректно, на наетите по нея се упражнява и стриктен контрол по изпълнението. Освен програмите за временна заетост, много хора се интересуват от схемата „Аз мога повече“, която осигурява допълнителна квалификация за работещи. Все още обаче няма яснота дали тази програма ще бъде продължена.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.