iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отворено писмо от името на УС на Синдикат на служителите в затворите в България

Отворено писмо от името на УС на Синдикат на служителите в затворите в България

От общата ни отговорност да защитаваме правата на нашите членове, в името на нашите общи интереси, сме пряко заинтересовани от реализирането на отправените от Федерацията справедливи искания, за увеличаване на основните заплати на служителите в МВР и предложенията за законодателни промени и ще покажем своето единомислие. Подкрепата ще се изразява с декларации за подкрепа изпратени до институции и медии, и с участие на митинга на 23.09.2012 г. от 16.00 ч., в гр. София, в градинката пред МВР. Общата ни отговорност за „Почтено и силно МВР!”, осигуряващо спокойствието и безопасността на всички граждани, изисква да не бъдем безучастни.

Синдикат на Служителите в Затворите в България
TRADE UNION OF EMPLOYEES IN PRISONS IN BULGARIA

4004 гр.Пловдив бул. „Македония” № 21а - ОСИН ( 089 2 232 965 , факс 032/271 672
e-mail : [email protected] www.sszb.eu

ДО
МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

ДО
МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ
Г-Н СИМЕОН ДЯНКОВ

ДО
МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
Г-Н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ДО
МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО
Г-ЖА ДИАНА КОВАЧЕВА

КОПИЕ: ПРЕДСЕДАТЕЛЯ УС НА СФСМВР
Г-Н ВАЛЕНТИН ПОПОВ
КОПИЕ:ПЕЧАТНИ И ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ

ОТВОРЕНО ПИСМО - ДЕКЛАРАЦИЯ
НА СИНДИКАТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
От Синдикат на служителите в затворите в България, изразяваме своята подкрепа и солидарност със справедливите искания за достойно заплащане и европейски условия на труд на българските полицаи, пожарникари и спасители, като заставаме твърдо в подкрепа на обявените и планирани протестни действия от Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи, с начало 23.09.2012 г.
Настояваме за действия гарантиращи повишаване на професионалния и социален статус, доходите и жизненото равнище на държавните служители и работещите по трудови правоотношения в сектор „Сигурност”.

Припознаваме исканията на СФСМВР като свои и тяхната кауза като част от нашата платформа. В тази връзка намираме исканите от СФСМВР законодателни промени за наложителни и в съответствие с европейските и други международни правила.

Приканваме Българската държава да приеме за свои партньори активните Синдикални организации в сектора и се вслуша в исканията им да има реални, адекватни на нуждите на служещите в правоохранителните и наказателно-изпълнителните органи, действия, които уреждат равни права с колегите им от останалите страни на Европейската общност.

Обръщаме внимание, че Държавата носи особена отговорност към секторите обслужващи важни обществени интереси в сферата на сигурността и според нас строгите бюджетни ограничения не кореспондират с поетите от Вас ангажименти за подобряване на социалния ни статус, и поставените цели в битката с престъпността и корупцията. Напротив все по видимото обедняване задълбочават отрицателната тенденция на демотивираност и напрежение сред служителите и задълбочават усещането за несигурност и несправедливост.

След различни по форма действия в защита на социалните и трудови интереси на работещите в Затворите, Следствените арести, Пробационни служби и Охрана на съдебната власт , до този момент , като колегите в МВР ние получихме единствено напразни обещания.

Колко още трябва да чакаме ?

17 септември 2012 год. От името на Управителния съвет на ССЗБ :
гр. Пловдив Иван П. Петров - Председател на УС на ССЗБ 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.