iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отвориха пътя за Радомир, Трън извади свои машини срещу преспите

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Отворен е вече пътят за Радомир – обяви областният управител Иво Петров. За няколко часа днес шосето остана затворено заради преспи. Силен вятър навял платното в подножието на Голо Бърдо. Блокирани на отсечката са останали автобуси и леки коли.
Пет собствени машини пусна в битка със снега община Трън. Снегорините и камионите на кметството излезли да отриват основните пътища в пограничния район, след като се разбрало, че „Пътно поддържане“ не може да се справи. Няма откъснати села, проходим е и пътя до границата в Стрезимировки, съобщи кметът  танислав Николов.Перник обаче втори ден е не с улици, а ски писти. Снощи към 18.30 часа коли се въртяха на моста над пазара, много от шофьорите се отказаха да се пробват по партината и заобикаляха през „Ив. Пашов“. Днес ситуацията не е по-различна. Стръмните отсечки в града са истинско изпитания, колите буксуват.
Напълно отцепени са били сутринта селата Рударци, Кладница, Люлин. Децата не са отишли на училище, ахората са си пуснали платен отпуск, защото не са успели да се доберат до работните места. Перничани се чудят, как софиянци чистят пътищата до асфалт, а при нас не могат. Разликата в работата на фирмите за подръжка ясно личи още след бензиностанция „Лукойл“ по пътя към столицата.
Засега няма затворени пътища. „Люлин“ и Е-79 са проходими, каза губернаторът Иво Петров, който цял ден обикаля по шосетата. В момента е на оглед в ковачевско, където кметът изпищя, че ще натопи пред премиера фирмата за зимно поддържане, защото въобщеи не е чистила.
Същевременно в цялата страна бе въведен код „червено“. От следобед е спряно движението на камиони над 10 тона до второ нареждане.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.