iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Патриотичният фронт е разтресен от ракиения скандал

Патриотичният фронт е разтресен от ракиения скандал 12_1449310183

Ракиеният скандал, довел до искането за отстраняване на Полина Карастоянова от депутатската група на Патриотичния фронт, нагнети сериозно напрежение между коалиционните партньори НФСБ и ВМРО, като прерасна и в лични нападки.

В четвъртък Валери Симеонов поиска изключването на Карастоянова от ПГ заради законова поправка за по-висок акциз върху селските казани с ракия, а вчера предупреди партньорите си от ВМРО, че губят поддръжници, като я защитават. "Има явно лобиране за големи спиртни производители и търговци, има абсолютно неморално поведение", гневно изреди той провиненията на Карастоянова. След което я обвини, че подвела "неподготвени" депутати от ВМРО да се подпишат под предложението й. Симеонов хвърли ръкавица и на другия съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов, който определи реакцията му по казуса като "емоционална". "Каракачанов е доста по-малък от мен, за да дава оценки на батко си", ядливо подхвърли лидерът на НФСБ.

Самата Карастоянова декларира, че стои зад предложението си, чиято цел била да "дисциплинира пазара и да ограничи сивия сектор в икономиката". И намекна, че е жертва на слабото представяне на НФСБ на местния вот. "Когато има една тенденция на намаляване на подкрепата и тя е потвърдена на последните избори, обикновено се търсят други поводи, за да може да се компенсира този тип резултати", заяви тя. Плътно до нея застана депутатът от ВМРО Емил Димитров-Ревизоро, който категорично отрече обвиненията в лобизъм. Самият той е горещ привърженик на промените. Бившият митничар обяви, че е "проводник само на тези, които си плащат данъците".

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Януари-2018

25-Януари-2017

26-Януари-2016

26-Януари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com