iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пчелите в Пернишко започнаха да нападат стопаните си

Пчелите в Пернишко започнаха да нападат стопаните си 07_1406700238

Пчелите в Пернишко започнаха да нападат стопаните си. Те се разяриха от дъждовете. До момента има ухапани десетки хора от озверелите насекоми.

„Хубавото е, че сериозните инциденти са единици. Най-сериозният бе през пролетта. Когато е дъждовно и мрачно пчелите стават нападателни. От няколко месеца непрекъснато вали и когато трябва да отваряме кошерите става страшно“, обясниха пчелари.

През април разярени пчели нападнаха и изпохапаха Лалка Илиева от земенското село Долна Врабча. Над 20 насекоми забиха жилата си в жената.

„Едвам се отървах. Нападнаха и кучето, наложи се да спасявам и него. Подух се страшно, затвори ми се едното око, а кожата на ръцете ме болеше все едно ще се пукне”, разказа жената, която от години се занимава с пчеларство.

Наложило се Лалка да вика Бърза помощ, а медиците да й бият 4 инжекции. Обяснили й, че ако отоците не започнат да спад, ще се наложи хоспитализация.

Илиева подарила агресивния кошер на неин близък. Няколок седмици по-късно пчелите нападнали и него. Мъжът решил да им вземе нова майка и ако и това не реши проблема, да унищожи кошера.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.