iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пенсионерите искат Велизар Енчев да ги представлява

Пенсионерите искат Велизар Енчев да ги представлява 11_1416487664

15 пенсионерски организации в страната и Съюза на пенсионерите в България искат да упълномощят депутата от Патриотичния фронт Велизар Енчев да ги представлява в Народното събрание.

Това решение обяви областното ръководство на Съюза в Перник.

“Въпреки, че в нашия съюз и в другите пенсионерски организации членуват хора с различни политически пристрастия, всички сме категорични, че Енчев е най-приемливия депутат, който може да защитава интересите ни. Поставили сме на вниманието му исканията ни към управляващите- приемането на Закон за възрастните хора, справедлива пенсионна система и увеличаване на доходите. Ще бъдем много активни и ще оказваме натиск върху институциите, за да ни чуят”- каза Стефан Стефанов- заместник-председател в ЦС на Съюза на пенсионерите 2004.

От областното ръководство са категорични, че решението на МС за коледните надбавки е изключително несправедливо и дискриминационно. Според тях управляващите е трябвало да дадат по- малко пари но на всички пенсионери.

“ Велизар Енчев ще е нашия човек в парламента, но една птичка пролет не прави. Трябва да имаме срещи и разговори в парламентарната комисия по социална политика, както и в социалното министерство. България е може би единствената страна в Европа, която все още няма Закон за възрастните хора”- каза Йордан Дичев- председател на общинската структура на Съюза на пенсионерите в Перник. Той бе категоричен, че увеличаването на заплатите и пенсиите е възможно само и единствено с развитие на икономиката в страната. Стефанов допълни, че в страни като Сърбия, Македония и Румъния пенсиите са по-високи от нашите, въпреки, че тези страни са с по-малък брутен вътрешен продукт. В Турция пък пенсиите били 4-5 пъти по-високи от нашите.

“Няма да позволим това, което обещаха всички партии по време на предизборните си срещи с нас, да не се изпълни.Съюзът на пенсионерите ще бъде бъде коректив на управляващите и ще следим за спазването на дадените обещания за увеличение на пенсиите и доходите, както от управляващите на държавно, така и на местно ниво”- каза председателят на областната структура на Съюза Катя Христова.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.