iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пенсионерите празнуваха днес

Пенсионерите празнуваха днес 10_1412165563

Съюзът на пенсионерите организира днес тържество по повод Международния ден на възрастните хора. Тържеството се проведе в сладкарницата на Общинския младежки дом Съюзът на пенсионерите.

Да поздравят възрастните си съграждани дойдоха областният управител Бойка Павлова, кметът Росица Янакиева, заместник-кметът Владимир Босев, както и ексдепутатът Корнелия Нинова, която бе поканена от пенсионерите, заради приносът й в разработването на Закона за възрастните хора.

“За мен отношението към възрастните хора е мерило за всеки един от нас дали има сърце за политика и държава. Заслужавате уважението на моето поколение и поколението на сина ми, защото ни отгледахте, възпитахте, образовахте и през цялото това време градихте държава и работихте за България. Днес е наш ред ние да работим за вас”- каза Корнелия Нинова, която обеща, че първото нещо, което ще направи в следващото Народно събрание е да внесе законопроекта за възрастните хора, който е готов.

Областният управител Бойка Павлова не скри личната си емоция, свързана с тази дата и загубата на нейната майка. “Моля да ни простите за това, че все още не сме успели да направим живота ви по-лесен. Уверявам ви обаче, че това тежи и на нас, вашите деца, но ние се опитваме и работим усилено, за да облекчим своите родители и близки”- каза в поздравлението си Павлова.

“На вашето поколение се паднаха най-трудните неща в живота.От една страна вие дълги години градихте Перник и страната си и след това, когато трябваше заслужено да посрещнете старините си, да живеете спокойно, за съжаление вашето поколение изпитва най-големите неудобства”- каза кметът Росица Янакиева, която подчерта, че срещата днес е много искрена и не бива да се превръща в политическо мероприятие.

Освен с хубава почерпка, пенсионерите бяха зарадвани и с много музикални изпълнения.

1 октомври се отбелязва като специален ден на възрастните хора. Обявен е за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г. В България пенсионерите са над 2 милиона и 200 хиляди души.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.