iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пенсионерите вече ще могат да вземат парите си от всяка поща

Пенсионерите вече ще могат да вземат парите си от всяка поща 03_1425480101

С въвеждането на електронен картон, по който ще се извършва и отчита плащането на парите за старост в пощите, от април пенсионерите ще могат да получават пенсиите си във всяка пощенска станция в страната, различна от тази по постоянния им или настоящ адрес.

Това предвиждат промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, които правителството ще одобри на днешното си заседание. Кабинетът ще приеме изменения в общо седем нормативни акта, свързани с промените в Кодекса за социално осигуряване, които са в сила от 1 януари 2015 г.

Министерският съвет ще разгледа и промени в Закона за опазване на околната среда. Те ще доведат до административни и финансови облекчения за малкия и средния бизнес. Измененията предвиждат да не се провежда процедура по провеждане на оценка за въздействието върху околната среда за изменения или разширения на различни обекти в населените места, както и за някои инвестиционни предложения.

Очаква се да бъде утвърден проектът на Програма за междурегионално сътрудничество ИНТЕРАКТ III за периода 2014-2020 г. с общ бюджет 46 344 220 евро. Нейната основна цел е да насърчава обмяната на опит при изпълнението на програмите за териториално сътрудничество на територията на ЕС, Норвегия и Швейцария.

В дневния ред на заседанието на правителството е включен и проектът на Национална статистическа програма за 2015 г.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.