iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани искат да почиват в Гърция

Перничани искат да почиват в Гърция

Кризата в Гърция доведе до многократно увеличение на желаещите от Перник да почиват в Южната ни съседка, като това е твърдението на собственици на туристически агенции в миньорския град.

„Има много желаещи, защото ценита падат. Ежедневно правим резервации, а запитванията са се увеличили тройно“, поясниха туроператори.

Перничани предпочитали по-близките до България курорти като Халкидики, Аспровалта и Катерини. Те тръгвали със заредени до горе резервоари, за да не попаднат в неприятна ситауция, и взимали повечко пари кеш.

Наложените от гръцкото правителство ограничителни мерки върху движението на капиталите не се отнасят за тези, които искат да извършат банкови операции или да теглят пари от банкомати с издадени в чужбина кредитни или дебитни карти. Това съобщи посолството на Гърция в София, като цитира гръцкото министерство на икономиката, инфраструктурата, мореплаването и туризма. От Министерството на външните работи обаче посочват, че има проблем със снабдяването на горива и опразнени банкомати. Въпреки това банковите устройства за предоставяне на пари в брой не разполагали с налични средства. Част от бензиностанциите са затворени и може да се очаква неритмично снабдяване с горива, особено в по-малките населени места.

Хотелиерите пък изисквали заплащане на туристическите услуги в брой.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.