iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани искат доизграждането на велоалеята

Перничани искат доизграждането на велоалеята 03_1427094917

По време на първия за 2015 г. велопротест близо 70 колоездачи поведоха с подновено и категорично искане за доизграждане на започнатата велоалея в Перник.

Шествието стартира за трета поредна година, във втория пролетен ден 22 март. Полицейски ескорт придружаваше младите хора по близо 12-километровото трасе от Кралевски път /края на кв. Църква/ до центъра на града. „Няма да спрем с протестите докато не видим, че велоалеята не бъде завършена окончателно, качествено и докато не бъде обезопасена. На благи приказки вече не вярваме”, отсякоха младите хора.

Велосипедистите получиха разрешение от кмета на Общината за провеждането на протеста. Контрол по изпълнението на заповедта бе вменен на ресорния зам.-кмет д-р Адриан Симеонов. Заповедта е сведена и до знанието на директора на ОД на МВР комисар Славчо Станиславов „за поемане на необходимите мерки по компетентност”.

Велосипедистите спряха край мястото с паметен знак при бензиностанция Шел, където преди две години 17-годишната Кристина Даниелова изгуби живота си, блъсната от пиян шофьор. Младежите почетоха паметта й, оставяйки свежи цветя на лобното й място. За кратко движението бе блокирано, след което колоната продължи по маршрута си и спря пред сградата на Общината. Представител на управата нямаше.

Първият протест на велосипедистите за жалост беше белязан със счупена глава. Един от младежите, прибирайки се през разкопания площад за вкъщи, се преобърнал, тъй като колелото му попаднало в голяма дупка, той паднал и ударил главата си в желязо. Младежът бил закаран в болницата с линейка, където раната била зашита.

Това, разбира се, нямаше да се случи ако имаше нормалност в ремонта на площада, ако бяха осигурени човешки условия за преминаващите граждани – сигнализация и нормална пътека, а не перничани да бъдат оставени да се пребиват по дупките и да газят кал, сякаш са втора ръка хора.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.