iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани вече ще могат да плащат данъците си онлайн

Перничани вече ще могат да плащат данъците си онлайн 12_1449592632

Община Перник пусна нова услуга за жителите си, като хората вече могат да плащат онлайн всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на Easypay и по интернет от целия свят чрез системата ePay. Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно.

След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията я ползва винаги. Сайтът работи и на английски език, така че може да се ползва без проблем от чужденци. По новия начин местните данъци може да се плащат без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи. Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява гражданите и е в полза особено на онези, които не живеят в общината.

Така Перник се нарежда сред общините в България, които въвеждат модерно обслужване за жителите си, като с това постига по-висока събираемост от данъци и електронно предлагани услуги.

На 22 декември в община Перник ще се проведе публично обсъждане на проектобюджета за 2016 г. За Радио София кметът на общината Вяра Церовска каза, че подробно за бюджета може да се говори след общественото обсъждане. И все пак - каква ще бъде линията на развитие, предвид финансовата рамка, която е заложена, а тя е 50 млн. лева?

Чуйте повече за бюджета, както и за възможността да се плащат онлайн всички местни данъци и такси от кмета на Перник Вяра Церовска. С нея разговаря Даниела Бенишева.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.