iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник е сред областите с предупреждение за силен вятър днес

Перник е сред областите с предупреждение за силен вятър днес 02_1455112501

Предупреждение за силен вятър в 22 области на страната е в сила за днес, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология, като жълтият код за силен вятър е обявен за областите Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен Ямбол, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Ще духа южен вятър - умерен и силен с пориви 20-24 м/сек. По Черноморието след обяд ще има усилване на вятъра от юг до 14-17 м/сек (7 бала по Бофорт), пориви 20 м/сек (8 бала по Бофорт). Привечер в западните райони ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат цялата страна. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, а максималните ще са високи за първата половина от февруари - между 12° и 17°.

В планините ще бъде предимно облачно и доста ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части - ураганен югозападен вятър. След обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд, над около 2000 метра сняг.

Вечерта, с нахлуването на студен въздух, границата на снега значително ще се понижи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра около 3°. По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но след пладне облачността ще се увеличи. Максималните температури ще са между 11° и 14°.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.