iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник може да загуби пари за водния цикъл на града

Перник може да загуби пари за водния цикъл на града 03_1427096710

Перник може да загуби 95 млн. лв. от одобрения проект за водния цикъл на града. Цикълът обхваща подмяна на водопроводната и канализационната инсталация в града, обявиха на протест пред сградата на общинската и областна управа млади социалисти.

„Срокът за изпълнението на проектите по оперативна програма „Околна среда” е краят на 2015г. , а договор с изпълнител все още не е сключен. Перник е един от най-проблемните градове, тъй като повече от 70% от питейната вода се губи по старата и амортизирана мрежа. Загубите пък се калкулират в сметките”, заяви общинският съветник Николай Николаев.

Младите социалисти носеха пробити туби, от които течеше вода и подариха на кмета Иван Иванов водомер с призив да активизира работата, за да не бъдат загубени средствата.

„За успешното реализиране на проекта са необходими и услилията на народните представители от Пернишка област и на областния управител. Сигурни сме, че те осъзнават своята отговорност и ще използват влиянието си, за да помогнат”, заявиха още младежите от БСП.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.