iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник се сбогува с Росица Янакиева

Перник се сбогува с Росица Янакиева 01_1422366892

Стотици хора се сбогуваха със заместник-председателя на Народното събрание Росица Янакиева, която почина вчера. Своята съпричастност към болката на близките отправиха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, лидерът на АБВ Георги Първанов и депутати от много парламентарни групи.

Цецка Цачева заяви:

За нас, които сме имали възможността да работим с нея, тя остави диря на народен представител с активно законодателно участие. Тя оставя диря на политик, ангажиран с проблемите на местната власт, направила възможното за своя роден град Перник. За нас, жените в политиката, Роси бе пример за това как трябва да се отстояват позиции, как трябва да търсим диалога, възможното решение, отстоявайки идейните си позиции, запазвайки автентичността на политическата сила, която представляваше.

Георги Първанов сподели, че Росица Янакиева е рухнала от свръхнапрежение и не е устояла на омразата и агресията:

Ще бъде несправедливо, ако кажем, че Роси си отиде само заради атаките и хулите. Тя беше един от малкото български политици, които изгаряха с всяка своя идея, с всяко свое действие, с всичко, с което се захванеха. Една емоционална и дълбоко ранима жена, която можеше да вземе инициативата, да вземе и решението и мъжествено да го реализира, да отстои позиция.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.