iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подариха подаръци и лакомства на изоставени деца

Подариха подаръци и лакомства на изоставени деца 11_1417196292

Младежката организация на АБВ в Перник занесе подаръци и лакомства на възпитаниците на защитеното жилище в кв. „Изток” и в центъра за настаняване от семеен тип в кв. „Драгановец”.

Социалните центрове бяха изградени по проект „Да не изоставим нито едно дете!” от община Перник при управлението на Росица Янакиева – в момента заместник-председател на НС и народен представител от АБВ.

Младежите от партията на Георги Първанов изненадаха и зарадваха децата с неща, от които имат нужда. Те им подариха DVD, на което да гледат любимите си филми, както и много плюшени играчки. Не липсваха и шоколадовите лакомства, които също бяха сред изненадите.

„Децата са бъдещето на България и от АБВ- младежи решихме да съберем средства и да помогнем на тези центрове, както и да ги подкрепим. Купихме неща, от които се нуждаят. Чувствам се щастлив, когато виждам искрицата в техните очички. Това са едни прекрасни деца, които имат нужда от внимание и обич. Инициативите ни ще продължат и в бъдеще!”, сподели председателят на младежката структура Георги Георгиев.

Центровете са от семеен тип и стремежа е те да заменят институционалната грижа, тъй като в тях са настанени и деца с увреждания от социалните домове. В защитеното жилище, намиращо се на ул. „Луганск” в кв. „Изток” има шест младежи на възраст от 12 до 16 години, изведени от институции от цялата страна.

В центъра, който се намира на ул. „Владислав Граматик”, в кв. „Драгановец”, са настанени пък 12 деца и младежи от 8 до 22 години с увреждания. Двете социални услуги целят максимално подобряване на качеството на живот и жизнената среда на децата и младежите.

„Много се радваме, че успяхме да ги изненадаме. Това са едни прекрасни създания, на които трябва да се помага. Те са много контактни и имат нужда да се срещат и с други хора”, коментираха младежите от АБВ, които обещаха пак да се върнат.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.