iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подаряват колела на децата и майките, пострадали от домашно насилие

Подаряват колела на децата и майките, пострадали от домашно насилие 05_1430827751

Обществото от велосипедисти в Перник поде дарителска инициатива за деца и майки в нужда, като велоклубът „Колоездене Перник” обяви, че събира стари велосипеди и части за тях за добра кауза.

Младежите ще ремонтират колелата и ще ги дарят на децата и майките, пострадали от домашно насилие и подслонени във фондация П.У.Л.С.

Вместо да мрънкаме, че светът е ужасен, дайте да го направим една идея по-добър!, призовават младите от „Колоездене Перник”, твърдейки, че за да направи човек добро, не е нужно много. Дарявайки велосипедите на фондация П.У.Л.С., те ще направят така, че хората в нужда ще имат повече социални контакти, ще бъдат в различна среда, ще спортуват, а и ще почувстват подкрепа, която им е нужна толкова много. Това ще се случи по време на велопоходи, които „Колоездене Перник” смята да организира, след като децата и майките бъдат оборwдвани с колелета.

Всеки, който има вече омалял или стар велосипед, както и части за колела може да се обади на телефон 0877 081 151, или пък да пише на имейл [email protected], за да се уточни с инициаторите на събитието как точно ще стане предаването на велосипеда.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.