iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Повишават билетите за градски траснспорт в София

Повишават билетите за градски траснспорт в София 03_1458886582

Хартиените билети за градския транспорт в София може да поскъпнат, като от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) все още не са обявили конкретна цена, но се очаква повишението да бъде с между 50 и 80 стотинки. Според неофициалната информация билетите ще струват 1.50 лв.

Най-късно в понеделник от ЦГМ ще внесат в местната управа конкретно предложение за превозните документи. В него не се предвижда поскъпване нито на електронния билет, нито на картите за пътуване.

Билетът за градския транспорт сега струва 1 лв, като цената му не е вдигана от 8 години. През 2015-а от ЦГМ поискаха той да стане 1.20 лв. Тогава столичният кмет Йорданка Фандъкова отхвърли предложението и заръча да се подготвят по-атрактивни карти за пътуване.

Общината очаква по-високите цени на билетите да мотивират хората да пътуват с абонаментни карти. Така щяло да се намали и гратисчийството.

Зам.-кметът Любомир Христов обясни, че политиката на СО е да се стимулира използването на различни видове карти, за да може софиянци да пътуват на възможно най-ниски цени. Изчисления показват, че с абонаментна карта еднократното пътуване излиза двойно по-евтино, отколкото с билет - 50 ст.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.