iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Появи се нов незаконен рудник

Появи се нов незаконен рудник 04_1430375059

Има нов незаконен рудник в района на квартал Хумни дол. Това се е случило след като от Община Перник са зарили стария с фадрома. Това е съобщил очевидец.

Новата дупка, от която се добиват въглища и се пълнят в чували този път се намира в непосредствена близост до жилищни сгради - на около двайсетина метра от тухлените блокчета срещу срутения Тец, точно до линията на влака. Нелегалните миньори могат да се видят от преминаващите влакове, съобщава читателят и призовава органите на реда да вземат мерки.

Хора без притеснение копаели до линията и трупали чували с въглища.

Припомняме, че в района на квартала дълго време работеше незаконен рудник, от който непрекъснато се добиваха въглища. След читателски сигнали в zapernik рудникът бе проверяван, но това не спря въглекопачите. В крайна сметка общината предприе крути мерки и с помощта на багер зари дупката на черното злато.

Очевидно обаче копаенето няма да спре, а градът ни е надупчен като швейцарско сирене. Остава да се надяваме на бърза управленска намеса и за това да не се стига до тежки инциденти. Рискът от пропадане на къщи е реален, в кв.Рудничар се образува няколкосантиметрова пукнатина в земята, а някои от черните миньори губят живота си в необезопасените дупки.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.