iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Появи се нов вид измама в Пернишко

Появи се нов вид измама в Пернишко 05_1401198033

В гр. Радомир, представящо се за поляци семейство, продава луксозни комплекти съдове за готвене менте и без гаранция за безопасност.

Днес в град Радомир обикаляше по улиците кола, управлявана от представящи се за поляци, които уж отивали на сватба в Македония, но на границата ги върнали и решили да продадат подаръците и да се върнат в Полша.

Мъж и жена, говорещи на "полско-руски" език се пазарят да продадат един огромен куфар с тенджери/от 16 части на Bachmayer Solingen/, с които да се готви на пара и да се приготвя здравословно ядене. Показват и брошура, на която пише, че комплектът струва реално около 1600 евро, но те го дават на "безценица" и се пазарят за 300,200.... и накрая го дават за 150 евро. Дават и 20-годишна гаранция, брошура и инструкции за ползване. НО дадените координати на производителя НЕ съществуват! Няма и гаранция за безопасното използване на артикулите.

В интернет има много сайтове на руски, в които се описва същата схема за измама. Не е ясен произходът на продаваните вещи изобщо /крадени ли са, откъде са закупени и най вече дали не носят рискове при употребата им/.

Явно са се прехвърлили към по-малките градове, където омайват хората.

Когато ви заговорят и почнат да ви предлагат подобни неща, директно се обадете на 112, да видим дали ще успеят да ги продадат на полицаите!

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.