iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Позиция на инициативния комитет

Уважаеми съграждани, Инициативен комитет в подкрепа на пострадалите от земетресението в Перник заявява, че продължава да отстоява своите искания за адекватни действия и реална подкрепа от страна на правителството по предотвратяване на щетите от земетресението на 22 май 2012 г. и последвалите вторични трусове. Продължава събирането на подписи в подкрепа на поставените искания от името на перничани, както и търсенето на подкрепа за петицията, с изразени в нея мотиви за исканията.

Като одобряваме оперативните и прагматични намерения на командирования в Перник министър по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и неговия екип, от Инициативния комитет изразяваме готовност за тясно сътрудничество при разрешаване на проблемите. Кредитът ни на доверие обаче зависи както от възстановяване на публичните сгради и нормалния живот в Перник и околните населени места, така също и от намиране на справедлив механизъм за подпомагате на всички пострадали граждани, като споделяме, че приоритет са хората, застрашени да останат без покрив през зимата.

Инициативният комитет изразява удовлетворение от постигнатото с министър Дончев споразумение да се прекрати политизирането на бедственото положение, в което се намират хиляди жители на град Перник и общината и приканва всички политически лица, които, умишлено или не, експлоатират темата в публичвното пространство, да насочат усилията си към реална помощ за пострадалите. До момента Инициативният комитет не е искал оставки и търсене на политическа отговорност, а само по-бързо разрешаване на проблемите на хората и работа на администрацията по ясни законови правила.

Като отричаме категорично половинчатите действия и грижи за отделни граждани и сгради, предвид размера на бедствието, Инициативният комитет подготвя конкретни инициативи в подкрепа на пострадалите и доброволно ще окаже съдействие на институциите за ограничаване на проблемите.

27.08.2012 г.
гр. Перник Николета Максимова - председател
Тел: 0878842355

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.