iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят дисекция на умрелите делфини

Правят дисекция на умрелите делфини 08_1471687324

Изследване на ушите на делфини може да покаже каква е истинската причина за смъртта им, като това заяви д-р Константин Рашев, член на Научния комитет на АКОБАНС /Споразумение за опазване на китоподобните в Черно море, Средиземно море и прилежащата Атлантическа зона/ със седалище Монако.

Според него заради липса на изследване за причините може да се говори само условно за мор на делфините. „Прави впечатление, че това, а и предходното лято, жертви стават най-често малки делфинчета. Бебетата или са изгубили майките си, оплетени в някои мрежи, или са по-податливи на външни и вътрешни инфекции. Не на последно място причина за смъртта на красивите морски бозайници може да бъдат за нефт и газ, които предизвикват въздушни вълни с високи децибели 240-250 и нарушават слуха и ехолокацията им, чрез която те общуват, търсят и намират храна“, добави д-р Рашев.

Той допълни, че за първи път Министерството на околната среда не работи на парче, а прави по-сериозна кампания за защита и опазване на делфините, а министър Ивелина Василева много добре формулира отговорните органи и задачи в тази посока, работи се за стратегия.;

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.