iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


През новата седмица ще е студено

През новата седмица ще е студено 02_1423470329

В началото на новата седмица ще има облачно време, превалявания от сняг и студен въздух.

В ранните часове на 9 февруари вятърът ще се ориентира от север-североизток, през деня ще е умерен и силен. С него ще нахлува студен въздух. В Североизточна България и по планинските проходи ще има условия за образуване на навявания, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури сутринта ще са от минус 5 до 0 градуса, а максималните температури ще са предимно от минус 3 до 2 градуса.

В планините ще е облачно и ще вали сняг. Ще духа умерен, след обяд и силен североизточен вятър и с него температурите ще се понижават. На места ще има и виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 11°.

Над Черноморието ще е облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, временно и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са от минус 1° по северното, до 3° по крайното южно крайбрежие. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето е 3-4 бала.

Във вторник с умерен в Източна България и силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността над страната ще е значителна, все още на много места ще превалява сняг, но от запад валежите ще спират, с изключение на Югоизточна България, където ще продължи да вали през целия ден. Остават условията за виелици и образуване на навявания.

Времето ще е студено, с минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните ще са между минус 5 и 0 градуса.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.