iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Приключи кампанията срещу насилието, основано на пол в Област Перник

Приключи кампанията срещу насилието, основано на пол в Област Перник 12_1481377497

Вече приключва тазгодишната 16-дневна кампания на активизъм срещу насилието, основано на пол в Област Перник. Това ще стане с официално подписване на Регионален координационен механизъм за реакция в случаи на домашно насилиеот представителите на водещи институции, ангажирани по проблема.

Тази година се навършват 25 г. от създаването на кампанията за 16-те дни на активизъм срещу насилието, основано на пол, започнала през 1991 г. и координирана от Центъра за глобално лидерство на жените. Като се има предвид несигурността и липса на сигурност по отношение на образованието и съобразо резултатите от глобално проучване, темата на кампанията за 16-те дни е "От мир в дома към мир в света“.

Традиционно 16те световни дни се провеждат от 25 ноември (Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените) до 10 декември, Денят на човешките права. И тази година, кампанията на Генералния секретариат на ООН е с код „оранжево“ и призив “Обединявайте за прекратяване на насилието срещу жените”. Оранжевият цвят е определен за цвят на кампанията за да символизира по-светло бъдеще без насилие.

Фондация „П.У.Л.С.” се включи в Световната кампания със серия от събития, които поставихана дневен ред проблема насилие и възможностите за подкрепа на пострадалите.

Кампанията в област Перник се случи с подкрепата и под патронажа на Кмета на Община Перник – г-жа Вяра Церовска и областния управител д-р Александър Александров.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.