iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Приключи проект между Бремен в Германия и Перник

Приключи проект между Бремен в Германия и Перник 06_1435671315

Приключи проектът "Академия за европейско гражданство", който е по програма "Регионални партньорства". Проектът функционира за период от две години.

Целта на проекта е изграждане на едно устойчиво трансгранично партньорство между двата региона - Бремен Германия и Перник България - поясни Гергана Сергиева - старши експерт в РИО - Перник.

Основни приоритети на проекта са - развиване на училищни политики и дейности и формиране на компетентност за европейско гражданство; европейски парламент, европейско законодателство, права и задължения на европейските граждани. Професионално и личностно развитие на младите хора, на експертите в сферата на образованието. Основен акцент в проекта е развитието на европейските комптентности по отношение на европейските ценности и култура. Правата и задълженията на европейските граждани.

Водещата организация по проекта е Регионалния инспекторат по образованието с регионалната организация по образование в Бремен. Местните партньори от българска страна са Гимназията с преподаване на чужди езици "Симеон Радев", Професионална гимназия по строителство и Областния съюз на работодателите.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.