iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Притежателят на най-силното яйце-бияч в Радомир ще получи велосипед

Притежателят на най-силното яйце-бияч в Радомир ще получи велосипед 04_1397545160

Притежателят на най-силното яйце-бияч в Радомир ще получи голяма награда. Победителят, който надчука всички участници във Великденското състезание и накрая остане със здраво яйце, ще получи колело. Наградата е осигурена от местната общинска управа.

Традиционната надпревара по надчукване започва в 9 часа на 21 април на площада в Радомир. „Боят” ще продължи два часа, през които децата със затаен дъх ще чакат да бъде излъчен победителят. Състезателите още отсега започват да заделят надеждните яйца, а някои от тях доверяват, че ги познават по невидими за останалите белези, които за нищо на света не искат да издават. Други малчугани пък са се приготвили да закаляват черупчестите продукти.

През втория ден на Великден Община Радомир организира голям празничен концерт за жителите на града. Ще ги веселят с песни и танци самодейните състави към читалище „Напредък 1895”. Това са фолклорната формация „Етнофолк”, младежката певческа група “Радомирче”, детската певческа формация “Ясничета”, клубът по спортни танци “Орхиденс”, детският танцов състав, женската певческа група “Надежда”, любителската група за стари градски песни “Полъх от младостта” и др.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.