iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продават къщата на Калин Савов от "Миньор"

Продават къщата на Калин Савов от "Миньор" 07_1437726686

Частен съдия-изпълнител Стилиян Бадев продава къщата на добилия скандална известност бивш футболист на „Миньор”, Перник Калин Савов. Къщата се намира в Перник.

Имотът ще бъде разигран на търг с първоначална цена 62 700 лв., той се води и на името на Валентина Петрова Савова, пише „Вяра”.

Длъжниците не са погасили ипотека към „Инвестбанк”. Къщата на Савови е една от красивите в квартал „Калкас” – на три етажа, с голям двор, градина и модерно обзаведена с кожени мебели.

Калин Савов се насочил към търговията с цветни метали, след като прекратил футболната си кариера, неговият брат също е бивш футболист. Името на Савов обаче беше замесено преди години в схема за източване на ДДС в Перник с една от фирмите му за скрап. Незаконната схема беше разкрита при акция „Железарите“. При операцията бяха установени 4 фирми за търговия със скрап и метали, източили ДДС в размер на 1,5 млн. лв.

Пернишки фирми изкупували черни и цветни метали предимно от физически лица, като водели двойни разчети, обясниха тогава от полицията. Незаконната схема беше ударена от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, чиито служители в продължение на четири месеца дебнели фирмите.

В хода на разследването е установено голямо разминаване между изкупените черни и цветни метали и продадените на фирми от следващо звено във веригата.

Това водело до умишлено натрупване, с цел възстановяване на ДДС при осъществяван износ от фирми на най-високо ниво в схемата.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.