iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проливен дъжд доведе до бедствено положение в Мездра

Проливен дъжд доведе до бедствено положение в Мездра 05_1432537578

В Мездра е обявено бедствено положение. Тома съобщи Николина Кътовска, кмет на общината. Наводнени са приземни етажи и мазета в града.

Временно е било прекъснато движението по главен път Е-79, между Мездра и Враца, както и в участъка край Люти Дол. В момента движението вече е възстановено.

Паднала е подпорна стена в с. Воденец, на четвъртокласен път и утре пътят ще бъде разчистен. Свлачище има и по второкласен път Ребърково – Люти брод. В момента по отстраняване на последиците от свлачището работят екипи на пожарната.

Жителите на врачанското село Воденец също са евакуирани заради прелелите води на река Искър.

Река, приток на Искър, е преляла при врачанското село Моравица. На мястото има линейка и пожарна кола, засега няма сведения за бедстващи хора, съобщава онлайн изданието на регионалния в. "Конкурент".

По-рано днес се е разразила гръмотевична буря във Враца, а дъждът продължава да вали. Река Моравишка бара, която се влива в Искър, е излязла от коритото си и е затворила пътя при Моравица. Моравишка бара минава и през Мездра.

Според очевидци, цитирани от "Конкурент", водата е придошла за не повече от 20 минути. В Мездра бурята е била придружена и от градушка.

За наводнения участък потвърждават и от АПИ, откъдето съобщават, че поради обилен дъжд е затруднено движението по път I-1 в участъка от Враца до разклона за село Моравица. Движението се осъществява двупосочно в платното Враца - Мездра.

Според "Конкурент" пътят при Моравица вече е пропаднал, има автомобили заседнали в образувалите се дупки.

Проливен дъжд с гръмотевици се изсипа и в София. Осем квартала в столицата и още шест села в близост останаха без електричество. Ток нямаше в Лозенец", "Кремиковци", "Враждебна", "Челопечене", "Сеславци", "Ботунец" 1 и 2, както и в селата Кривина, Долни и Горни Богров, Яна, Казичене, Горни Лозен, Враня и град Бухово.
Дъждовете продължават, очакват се градушки. Бури ще има и днес. Слънцето ще грее повече над Централна и Източна България до обяд. Над западната част от страната валежите започват от сутринта. Вятърът ще е слаб, но започнат ли бурите, ще сменя скорост и посока за миг, според прогнозата на НИМХ. Максималните температури ще бъдат от 22-23° в западните райони, на места в източната част на страната термометрите ще се качат до 30°.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.