iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Промениха предназначението на терени, заради укрепване на свлачище

Промениха предназначението на терени, заради укрепване на свлачище 07_1406290119

11 частни и 3 общински парцела земеделски неполивни земи вече са с ново предназначение. Причината е, че трябва да се укрепи свлачище на пътя Батановци-Ковачевци.

Заради свличането на земна маса шосето пропада, а настилката е деформирана. Освен това, свлачището, което периодично се активира крие рискове от инциденти.

Терените, чието предназначение бе променено са разположени по трасето, което предстои да бъде ремонтирано. Областното пътно управление в Перник има изготвен проект за укрепване на свличащите се земни маси, парите също са осигурени. Строителите ще започнат работа всеки момент, а срокът, в които ще бъдат извършени дейностите е три месеца.

Проблемът със свлачището, което е в района между селата Черна гора и Лесковец е от години. Периодично то се активизира, движението на земните маси е в силен наклон и шосето пропада. Това пък създава сериозни затруднения на шофьорите особено през зимния сезон. Проблемният участък беше укрепен при рехабилитацията на пътя Батановци-Ковачевци, но парите не достигнали за качествен дренаж и подпорна стена. Ако това тогава е било направено, проблемът е щял да бъде кардинално решен, твърдят от Пътно управление.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.