iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Протестно велошествие

Протестно велошествие

Според отговора от общината има Европроект за интегриране на гр. Перник, който проект включва и изграждането на велоалея от кв. Даскалово (Църква) до центъра на гр. Перник. До тук добре, обаче " проекта ще стартира след 2020 г.". o_O

Никъде не се указва някакъв срок, нито имаме уверение, че велоалеята ще бъде с приоритетно изграждане, което означава, че МОЖЕ БИ нашите деца и внуци ще ползват ЕВЕНТУАЛНО бъдещата велоалея.

Забележете, че този отговор ни се дава след като сме получили уверението, че при проявено желание от гражданите на гр. Перник (желание, демонстрирано с 3 000 събрани и предадени в общината подписа и велошествие на 26.08.12 ), проекта за велоалея ще бъде от приоритетните такива, т.е. в обозримо бъдеще да започне планирането и изграждането й.

Днес (30.08.12 г.) е пусната ново заявление към общината и полицията- този път за протест.
Идеята е всяка неделя да има велошествие- часа на тръгване ще е винаги същия (19:00 ч от Кралевски път)- не ни позволяват смяна на времето за тръгване с по- ранно.
Тъй като е видимо, че има желание за изграждането на велоалея от всички нас, а от общината не се ангажират с никакъв конкретен отговор по въпроса- ще има шествия докато не получим подробна и ясна информация.

И така...
Неделя (02.09.12), в 19.00 часа ще се проведе велошествие от кръговото (последна спирка на тролеите) на Кралевски път до центъра на Перник.

Който е изпуснал да спомена отново целта ни:
Повода е идеята за построяване на велоалея от кв. Даскалово до център на гр. Перник.
Поради неясният отговор от страна на общината ще протестираме! Има събрани и внесени в общината около 3000 подписа.
Все още няма яснота дали имаме и съгласието на полицията за похода.

Така, че готини млади хора, майки, татковци, деца, защо не баби и дядовци- грабвайте колелата и на 02.09.12 г. на Кралевски път, да вдигнем малко шум и да покажем, че не се отказваме! :)
Ако нямате колело-вземете назаем / поне за събитието/ :)
Споделете и поканете всичките си приятели! :)

Ако няма полицейско присъствие- нека бъдем разумни, да караме внимателно, това е протест, така че ще се движим по- бавно от последния път, разбира се вдясно на платното за движение... и нека да оставим бирата за след протеста ;) 

Източник: https://www.facebook.com/events/260278470757069/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.