iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проведе се зседание на епизоотичната комисия

Проведе се зседание на епизоотичната комисия 06_1404120802

Заместник областния управител на Перник Галина Никодимова беше председател на Областната постоянно действаща епизоотична комисия.

Тя бе свикана по повод постъпило писмо в Областна администрация – Перник от д-р Татяна Вангелова – директор на Областна дирекция по безопасност на храните във връзка с неблагоприятните климатични условия и наводненията в Добрич, Варна и Велико Търново.

Към момента обстановката в област Перник е спокойна, а превантивните действия са в основата за недопускане на възникване и разпространение на заразни болести при животните, които впоследствие биха застрашили и живота на хората, информира д-р Вангелова участниците в заседанието.

В работата на комисията взеха участие представители на РЗИ, общините в областта, на държавните горски стопанства и на ловно-рибарските сдружения.

Д-р Вангелова представи Плана за действие при бедствия и аварии при Областната дирекция по безопасност на храните за 2014г. По предложение на Никодимова заповедта от ОДБХ ще бъде изпратена до всички членове на епизоотичната комисия за информация и запознаване с плана за действие и заложените превентивни мерки.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.