iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проведоха информационен ден за търсещите раота

Проведоха информационен ден за търсещите раота 07_1469767794

На 26.07.2016 г. в ДБТ Перник се проведе EURES информационен ден за нерегистрирани търсещи работа лица, като целта на мероприятието беше да се популяризират посредническите услуги, които Агенцията по заетостта предоставя, като член на Европейската мрежа EURES.

Участниците в срещата бяха информирани за начина на ползване на европейския EURES портал и EURES сайта на Агенцията по заетостта като възможност за търсене на работа в Европейския съюз. Търсещите работа лица получиха практически съвети за подготовка на документите за кандидатстване от EURES съветниците и асистентите в бюрата по труда.

Внимание беше отделено и на възможностите за дуално обучение в Германия по програма „Работата на моя живот” . Присъстващите получиха информация и за промените, свързани с условията за работа в Конфедерация Швейцария, а именно отпадане на ограниченията за достъп на български граждани до пазара на труда там. Експертът от бюрото по труда представи предложението на сдружение „Агривива” – Швейцария, за участие на български младежи в селскостопански дейности в Конфедерация Швейцария и разясниха включването в програмата, както и начините за регистрация.

На всички проявили интерес бяха раздадени специално подготвени брошури с информация за EURES и указания за тъсене на подробна информация в отделните рубрики на сайта – „Работни места”, „Схеми за мобилност”, ”Условия за Живот и Труд”, „EURES съветници”, „Новини” и др.

На информационното събитие присъстваха 17 лица.

Общото мнение на всички участници е, че такива мероприятия трябва да се провеждат по-често с цел информацията за EURES мрежата да достигне до повече хора.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.