iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проведоха модно дефиле в Минния музей

Проведоха модно дефиле в Минния музей 10_1413794323

На 600 метра под земята в единствения на Балканите Подземен минен музей в Перник дефилираха топ-моделите на агенция „Ивет Фешън“.

Уникалният моден спектакъл се провежда за първи път и бе по идея на Община Перник за празника на града – 19 октомври.

В него взеха участие едни от най-красивите модели на агенцията. Те представиха тоалети от новата колекция на нашумялата родна марка Tina Social Club с дизайнер Христина Ангелова.

Концепцията на ревюто бе да покаже тясната връзка между тежкия миньорски труд при добива на ценните руди и откриването, и налагане на българската красота в жестокия и в същото време бляскав свят на модата. Нестандартното шоу показа, че за това в съвременно изкуство граници почти не съществуват.

Подземният минен музей в Перник е уникален и единствен на Балканския полуостров. Разположен е в две от запазените галерии на първия подземен рудник, който е работил от 1891 до 1966г. Именно там дефилираха моделите, а от двете страни на галерията бяха насядали ценителите на модата. В една от камерите е разположен иконостас на небесния покровител на миньорите Св. Иван Рилски, с когото е свързана една от най-старите легенди за “Старите рудници”.

След края на дефилето собственичката на „Ивет Фешън“ Ивет Григорова, която е родом от Перник, получи специална грамота от кмета на общината Росица Янакиева.

Модно събитие бе част от различните активности по повод 20-годишнината на най-известната модна агенция в България. „Ивет Фешън” е основана от Ивет Григорова през 1994 г. През всичките тези години тя изгражда и лансира модели за родните и световни модни пазари. За кратък период от време се превръща в най- голямата и професионална модна агенция в България.

улминацията на събитията по повод годишнината ще бъде конкурсът Ивет Фешън Топ Модел 2014, който тази година отбелязва своята 15-годишнина и ще се проведе на 11 декември. Още след първото си издание през 1999г. той се превръща в най-престижния конкурс за модели в страната. Специално за него всяка година в България пристигат скаути на най-престижните модни агенции от цял свят. По повод рождения ден на Ивет Фешън, от агенцията ще направят представяне и на традиционния си моден календар на специално парти, което ще събере родния бизнес и светски елит.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.