iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проведоха среща на земеделците в пернишко

Проведоха среща на земеделците в пернишко 04_1459662420

Областна администрация Перник и областна дирекция „Земеделие” огранизираха среща на животновъдите от област Перник с представители на ОД на МВР Перник, като на срещата присъстваха заместник областният управител Валентин Димитров, председателят на Общински съвет Перник Иво Савов, директорът на ОД на МВР Перник старши комисар Валентин Бучински, началникът на отдел Охранителна полиция комисар Васил Василев, началниците на Районни управления Полиция при ОД на МВР Перник и директорът на ОД „Земеделие” Анна Цветкова.

Пред тях животновъдите поставиха въпроса за зачестяващите кражби на животни (агнета) с наближаващите великденски празници – практика позната на Полицията и от минали години.

По време на дискусията бе обсъдено предприемането на незабавни адекватни мерки за осигуряването на допълнително полицейско присъствие в районите около животновъдните ферми и стопанства в областта.

ОД на МВР е разпоредила да бъдат правени внезапни проверки на моторни превозни средства и при установяване на превоз на агнета да бъдат изисквани документи, удостоверяващи законния им произход.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.