iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проверяват изправността на земеделската техника

Проверяват изправността на земеделската техника 07_1404368150

Преди началото на жътвената кампания проверяват изправността на земеделската техника.

Зърнените култури вече са във восъчна зрялост, е уведомил директорът на РД „Земеделие”. Със своя заповед това стори и кметът на община Перник Росица Янакиева. Пожароопасният сезон обаче е факт. Затова служители на пожарна безопасност стриктно инспектират всяка машина, която ще работи по време на жътва. Негодните ще имат забранителни заповеди.

Николай Петров от Пожарна безопасност и защита на населението обяви пред кметовете на населени места, че всички институции, ангажирани по някакъв начин с безопасността на земеделските земи, са предупредени за отговорностите им. Разписани са конкретни дейности и отговорности за превантивните мерки при осигуряване на пожарна безопасност по време на кампанията по събиране на реколтата. Ще има 24-часови дежурства на екипи, които ще обезпечат пожарната безопаснст на жътвата. Техниката е подновена за адекватна реакция, заяви Петров.

Миналата година огнеборците са гасили 144 пожара в сухи треви и храсти, което е с 30% повече от предходната 2012 г. Няма пожари в нивите със зърно през 2013-та и надеждите са така да бъде и това лято.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.