iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проверяват превозвачите в Перник

Проверяват превозвачите в Перник 12_1418107263

Общината започва проверки на пътническите превозвачи в Перник. Първата проверка е направена лично от ресорната зам.-кметица Евелина Манчева.

Инспекциите обхващат всички нива, включително клаузите по сключените договори, изпълнението на разписанията и качеството на предлаганата услуга. Съгласно сключените контракти, превозвачите са длъжни да осигуряват нужния клас автобус и комфорт за пътниците.

Пуснахме най-напред субсидията на „Тролейбусен транспорт”, но останалите превозвачи вече бяха научили, че парите са дошли и започнаха упорито да си ги искат, разказа Манчева. Фирмите трябва да предлагат качествена услуга на пътниците, категорична бе тя и разказа за проверката по една от извънградските линии. Инспекцията е била за фирма „Пътнически превози”. Проверяващите не открили актуално разписание, нямало я жената, която продава билети, а след половин час чакане пък се оказало, че няма да има и автобус по маршрута.

Практика за „Пътнически превози” е да делегират права на друг превозвач да изпълнява курсовете им, а в същото време звънят непрекъснато и си искат парите, посочи зам.-кметът Евелина Манчева. Под всяка критика е автопаркът, с който разполага фирмата. Тъй като във фирмата имало видеонаблюдение и служителите й познават до болка лицата на проверяващите, започват изненадващи инспекции с непознати хора, посочи зам.-кметът.

Голяма част от превозвачите имат временни договори каза Иван Иванов.

Контролът ще продължи, категорични са и той, и зам.-кметът Манчева и подчертаха, че ще изискват превозвачите да предлагат качество.

Често в бусовете не се дават билети, а редовна практика е шофьорът да си приказва с някой познат или барабар с въртенето на волана, 5 – 6 километра да не изпуска телефона от другата си ръка и благо да си дума с някого. През лятото за климатици в пернишките превозни средства и дума не може да става. Проветрението в адските жеги е само чрез отворените прозорци.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.