iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проверяват снегопочистващите фирми в Пернишко

Проверяват снегопочистващите фирми в Пернишко 10_1414579941

Проверяват трите дружества, с които са сключени договори за снегопочистването на територията на община Перник. Проверката тече от началото на седмицата. В комисия влизат служители на общината и представители на Пътна полиция.

Проверявят се, както техниката, така и хората.Следи се също за наличните количества инертни материали и сол, и за подготовката на персонала за справяне в усложнена зимна обстановка.

От дружествата се изискват да гарантират и че ще могат стриктно да изпълняват графиците. Според зам. кметът по сигурността Владимир Босев снегопочистващите фирми вече за издържали успешно първата неофициална проверка за тази зима, когато в края на миналата седмица падна първият сняг.

По всеобща оценка дружествата са се справили добре и непроходими пътища на територията на общината не са били констатирани.Все още не е ясно коя фирма ще извършва зимната поддръжка на републиканската пътна мрежа на територията на Област Перник. В края на месец ноември изтичат договорите за зимна поддръжка в шест области в страната, сред които е и Перник. Процедурите за избор на изпълнител са към края си, увериха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.