iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Провеждат извънредна сесия на Общинския съвет в Перник

Провеждат извънредна сесия на Общинския съвет в Перник 09_1442902954

Извънредна сесия на Общинския съвет в Перник ще се проведе ден преди старта на изборната кампания, като заседанието е насрочено за 24 септември от 10 часа.

Ще бъдат разгледани 9 точки. Старейшините ще изберат временни кметове в 20 селища от общината, където старите управници се кандидатират за нов мандат.

Очаква се, че ОбС ще излезе с положително решение за кандидатстването на ОУ „Св. Иван Рилски” за безвъзмездна помощ по програмата за трансгранично сътрудничество в партньорство с училище „Синиша Янин” в сръбската община Власотинци. При одобрение се очаква, че сега съществуващата спортна площадка в двора на пернишкото учебно заведение ще си превърне в модерно многофункционално съоръжение.

Съветниците ще вземат отношение по предложението на колегата им от ГЕРБ Иво Иванов, който предлага с почетно гражданство да бъде удостоен посмъртно Христо Проданов, по повод 35 години от първото изкачване на осемхилядника Еверест. Четири и години и половина алпинистът работи в мартеновия цех в тогавашния завод „Ленин”, сегашна „Стомана”. Всъщност Иво Иванов предава предложението на поета Христо Крапер от алпийския клуб в града ни.

Кметът Иван Иванов предлага да бъде учредено безвъзмездно право на строеж на Министерство на здравеопазването. Касае се за строеж на Център за спешна и неотложна медицинска помощ по програма „Регионално развитие” на площ от 1000 кв. метра в кв. Клепало.

ОбС ще с произнесе и по искането на VІ ОУ за предоставяне на помещение, общинска собственост, от 126 кв. м на спортен клуб „Адаптирана физическа активност”. Помещението се намира в сградата на учебното заведение. Клубът ще плаща 100 лв. месечен наем и ще се ангажира с без платен преглед на учениците за гръбначни изкривявания и провеждане веднъж седмично на занимания по изправителна гимнастика за всички деца, които имат нужда.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.